ОДБЕЛЕЖЕТО ГО ИЛИНДЕН СО ДАРУВАЊЕ КРВ

0
59

По повод големиот празник Илинден, Институтот за трансфузиона медицина ќе ги одржи Традиционалните крводарителски акциии во :

Крушево со почеток од 09:00 до 14:00;

Крива Паланка (с. Трново) со почеток од 11:30 до 15:00;

Крива Паланка (с.Петралица) со почеток од 11:00 до 15:30

Битола (с.Трново) со почеток од 09:00 до 14:00

 

На сите крводарители кои ќе даруваат крв им благодариме за нивната хуманост со која придонесуваат во спасување човечки животи.

Останатите граѓани кои сакаат да даруваат крв во друг термин ги информираме дека истото можат да го реализираат секој работен ден во трансфузиските служби низ Р. Македонија.

LEAVE A REPLY