Благодарност до дарителите

0
331

Благодарност до дарителите со АБ негативна крвна група кои даруваа крв после објавениот јавен повик

Почитувани дарители,

Ви благодариме на Вашата хуманост и дарувана крв која беше неопходна за лекување на пациентите. 
Веќе располагаме со доволни количини од АБ негативна крвна група, со што Ве информираме дека за понатамошните потреби ќе бидат обезбедувани количини на крв од редовните планирани акции за дарување на крв кои се објавуваат на веб-страната на Институтот. Ве покануваме да останате наши редовни дарители и повторно дарувате крв после 3 месеци (лица од машки пол) и 4 месеци (лица од женски пол).

LEAVE A REPLY