REZERVAT E PRODUKTEVE TË GJAKUT JANË STABILE

0
1873

Instituti i Mjekësisë së Transfuzionit ju informon se ka sasi të mjaftueshme të produkteve të gjakut.Së bashku me Kryqin e Kuq të RMV, është bërë strategji, plan dhe orar i sesioneve të dhurimit të gjakut për javën e ardhshme, do të publikohet në 22 Mars 2020, dhe natyrisht nëse është e nevojshme do të ndryshohet në baza të anketës epidemiologjike si një mbrojtje parandaluese për përhapjen e COVID-19.

I LUSIM TË GJITHË DHURUESIT E GJAKUT TË MOS DHUROJNË GJAKË NËSE:

  • PËR 28 DITË KENI QENË NË UDHËTIM JASHTA SHTETIT
  • KENI SIMPTOME TË GRIPIT, KOLLITJE APO TESHTITJE
  • KENI TEMPERATUR TË LARTË TRUPORE
  • FRYMARRJE TË RËNDË DHE MALAKS
  • KENI QENË NË KONTAKT ME NJERI I CILA KA UDHËTUAR JASHT SHTETIT APO I KA SIMPTOMET E CEKURA MË LARTË

JU DËSHIROJM TË GJITHVE SHËNDET

20.03.2020
Me respekt
ISHP Instituti për Mjekësinë e Transfuzionit

LEAVE A REPLY