ИЗВЕСТУВАЊЕ

0
10137

Почитувани граѓани,

Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија и доброволните крводарители кои даруваат крв, постојано овозможуваат континуиран прилив на доволни количини на крв.

Ве молиме не испраќајте апели на Facebook со непроверени информации.  Ги упатуваме пред сѐ нашите колеги лекари, барањата за потребните единици крв да ги достават до Институтот за трансфузиона медицина, не на  Facebook.

Во моментот располагаме со повеќе од 1100 единици контролирана крв од сите крвни групи.

LEAVE A REPLY