КРВОДАРУВАЊЕТО ПРОДОЛЖУВА, НЕ Е ПОВРЗАНО СО КОРОНАВИРУС

0
4526

КРВОДАРИТЕЛИТЕ ИМААТ МОЖНОСТ ДА ДАРУВААТ ВО:

– Институтот за трансфузиона медицина – Скопје, секој работен ден од 08 до 18 часот и сабота од 08 до 15 часот.

– Во дневниот центар за дарување во ДХО “Даре Џамбаз” во Скопје во наредниот период може да се дарува крв секој работен ден од 10 до 17 часот, како и сабота и недела од 09 до 15 часот.

– Центрите за трансфузиона медицина во Тетово, Битола и Штип секој работен ден од 08 до 18 часот.

– Службата за трансфузиона медицина во Куманово и Велес секој работен ден од 08 до 15 часот.

– Во останатите служби за трансфузиона медицина во другите градови крв може да се дарува во секој понеделник и четврток од 08 до 15 часот.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/itm.org.mk/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

LEAVE A REPLY