БИДИ ХЕРОЈ, СПАСИ ЖИВОТ

0
7866

По повод големиот христијански празник Голема Богородица, Институтот за трансфузиона медицина во соработка со Општинската организација на Црвен крст

Центар под мотото БИДИ ХЕРОЈ, СПАСИ ЖИВОТ на ден 28.08.2018 со почеток 09 до 17 часот ќе ја одржат 16-та традиционална крводарителска акција во Дом на АРМ.

На сите крводарители кои ќе даруваат крв им благодариме за нивната хуманост со која придонесуваат во спасување човечки животи.

Останатите граѓани кои сакаат да даруваат крв во друг термин ги информираме дека истото можат да го реализираат секој работен ден во трансфузиските служби низ Р. Македонија.

LEAVE A REPLY