Почитувани крводарители О+ и А+

0
21627

Почитувани крводарители

Благодарение на Вашата хуманост и големиот број дарувања на крв, ЈЗУ Институт за трансфузиона медицина располага со повеќе од 2000 единици крв и се задоволени барањата за крв и крвни компоненти за сите пациенти.

Поради тоа ги замолуваме дарителите со крвна група А+ и крвна група О+ да го одложат дарувањето на крв за подоцна, односно за најмалку 4-6  недели. Тоа ќе биде во интерес на идните пациенти кои ќе имаат потреба од Вашата дарувана крв во блиска иднина.

 

За подателани информации во врска со дарување крв, Ве молиме информирајте се на телефон:

  • 2 32 26 923 локал 125

ЈЗУ Институт за трансфузиона медицина

LEAVE A REPLY