По повод 11 Септеври во Амбасадата на САД се одвиваше крводарителска акција

0
10126

По повод 11 Септеври, ден кога терористичкиот акт однесе жртви и голем бтој на повредени, во Амбасадата на САД се одвиваше крводарителска акција. Во чест да се памтат тие тешки денови на меѓусебно сплотење и помагање крводарителската акција се одвиваше во духот на хумаоста и алтруизмот како највисок човечки чин на меѓусебно помагање. Секоја дарувана капка е благословена,, завршува во вената која значи враќање на надеж кај тешко болните, враќање на сјајот во нивните очи. Традиционалната крводарителска акција во Амбасадата на САД е од големо значење поради промотивниот карактер за крводарувањето во нашата земја, а во името на најразвиената земја во светот.

LEAVE A REPLY