Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/itm.org.mk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303
Согласност за дарување крв - Институт за трансфузиона медицина
Според  Правилникот за поблиските критериуми, како и постапката за процена и тестирање на дарителот на крв или крвни компоненти во согласност со начелата на добрата трансфузиска практика, Сл. весник бр.128 од 2009 година, член 2 стои: Крв може да дарува и лице под 18 години само со дозвола од родителите или законскиот застапник односно стрателот, …