СТАБИЛНИ РЕЗРВИ НА КРВНИ ПРОДУКТИ

0
5412

Почитувани, состојбата со крвни продукти заклучно со денска е стабилна. Крвните продукти имаат ограничен рок на траење, а особено тромбоцитните концентрати чиj рок изнесува 5 дена. Поради тоа ги охрабруваме потенцијалните дарители на тромбоцити да се регистрираат во нашиот регистар за дарители на тромбоцити кои по потреба ќе бидат повикани.

Контакт број 078/488-459, од 10 до 17 часот

ПОТРЕБАТА ОД КРВ Е ПОСТОЈАНА, КРВОДАРУВАЊЕТО ПРОДОЛЖУВА

LEAVE A REPLY