DHURIMI I GJAKUT VAZHDON, INFEKTIMI COVID-19 NUK MUND TË PËRÇOHET PËRMES DHURIMIT

0
6552

Të dashur qytetarë, ne jemi duke monitoruar në mënyrë aktive situatën në lidhje me pandeminë e koronavirusit. Shëndeti i qytetarëve, dhuruesit  të gjakut dhe stafit mjeksor është prioriteti jonë kryesor. Prandaj, pas rekomandimeve të Ministrisë së Shëndetësisë, ne morëm masa shtesë për krijimin e kushteve maksimale të sigurisë:

– Stafi ynë është i trajnuar gjithashtu për të zbatuar të gjitha masat e përshkruara të higjienës

– Ne kemi prezantuar një sistem të sigurimit të distancës së duhur ndërmjet donatorëve

– Do të praktikohet thirrja telefonike e donatorëve për të siguruar vazhdimësinë e dhurimit të gjakut dhe intervalit të sigurt në kohë (termine për dhurim). Mund të telefononi dhe të planifikoni në telefonin vijues 075 / 300-167 për dhurimin e plotë të gjakut dhe 078 / 488- 459 për t’u bashkangjitur në regjistrin e dhurimeve të trombociteve.

 

FALEMINDERIT TË GJITHË DHURUESVE DHE KUJDESIN QË E SHPREHIN KËTO MOMENTE

                            NDIQNI REKOMANDIMET DHE JU DËSHIROJM SHËNDET TË MIRË

Me respekt

Instituti i Mjekësisë së Transfuzionit

LEAVE A REPLY